Kromě dezertů si samozřejmě ráda pochutnám i na kvalitním hlavním jídle plném bílkovin. A pštrosí vejce mě opravdu zaujala, jednoduché, zdravé, rychlé a velmi chutné jídlo! Pokud byste nechtěli květákové pyré, určitě můžete zvolit bramborovou kaši.
Budete potřebovat:
Vejce
Mleté maso
Sůl, koření
Květák
Mléko nebo smetana
Postup:
Vejce vaříme ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Mleté maso smícháme se solí a libovolným kořením. Vejce oloupeme a zabalíme do připravené směsi z mletého masa. Umístíme je na pečící papír a pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů. Květák rozdělíme na růžičky a vaříme do změknutí ve vroucí osolené vodě. Dochutíme kořením, přidáme mléko či smetanu a rozmixujeme na pyré.
Dobrou chuť!